کلمه ارز مترادف و هم معنی کلمه پول بوده و در اصطلاح و عرف فارسی زبانان بیشتر به معنای پول بیگانگان یا پول خارجی و یا پول غیر رایج ملی به کار می رود . امروزه کلمه ارز با فراگیری کاربرد آن در گذر زمان به هر نوع اسکناس داخلی و خارجی گفته می شود که دارای ارزش و بهای معاملاتی است و با توجه به این کاربرد دارای دو تقسیم بندی است : ۱. ارز داخلی ۲. ارز خارجی .
ارزهای داخلی شامل تمامی اسکناس های رایج و ملی هر کشوری می باشد و هر نوع اسکناس غیر ملی در هر کشوری ارز خارجی محسوب می شود . در کشور ایران تمامی سکه ها و اسکناس های ملی به واحد ریال و تومان ارزهای داخلی و هر ارز دیگری غیر از آنها (مانند دلار ، یورو ، پوند و ...) ارزهای خارجی محسوب می گردد .
تعاریف زیادی از ارز های دیجیتال وجود دارد اما اگر بخواهیم یک تعریف کلی داشته باشیم میتوان گفت ارزهای دیجیتال الگوی جدیدی برای پول هستند که معماری مالی موجود را سادهسازی کنند تا معاملات، سریعتر و ارزانتر شود. فناوری و معماری این ارزها، سیستمهای پولی را غیرمتمرکز میکند و امکان مبادله ارزش و پول را بدون نیاز به موسسات واسطهای مانند بانکها، به طور مستقیم برای طرفین معامله فراهم میکند.
در دهه گذشته، با ظهور رمزارزها، دنیای مالی و پرداختها به یک چالش جدید روبرو شد. اما آیا تا به حال به تاریخچه پیدایش این رمزارزها فکر کردهاید؟ از پیشینهی ایده تا اولین رمزارز موجود، این مقاله به بررسی ریشهها و مراحل تکامل این فناوری پرداخت میپردازد.